tamatnya zaman persekolahan


10/12/09 masih tersemat dlm ingatan sye..cukup umurnya 17 tahun hidup di dunia ini dan 11 tahun sye menempuhi zaman persekolahan…zaman remaja….


Buat yang maha esa

Alhamdulillah....hambamu yg lemah ini selamat menjalani kehidupan sebagi seorang pelajar…Byk dugaan yg telah ditempui…dgn kudrat yg sye ada, sye selamat menjalani kehidupan dewasa seperti mane org lain…


Buat ibu ayah

Terlalu byk pengorbanan kalian terhadap sye, semenjak sye kecil lagi…mungkin tidak terbalas jasa budi kalian…mungkin juga kasih syg sye pada kalian berbeza dgn kalian…tp yg pnting…sye gembira sgt punya keluarga seperti kalian…

Alhamdulilah!!!!!!!


Buat guru

Jasa dan ilmu kalian tidak akan sye lupakan…malah sye akan kembang kan ilmu cikgu-cikgu semua…insyaallah….



Buat Sahabat SMKDMYS dan SMTSKL

Hanya zaman persekolahan kita sahaja yg byk mengajar kita eri persahabatan,kawan dan teman….bila zaman itu berlalu Am yakin nescaya ia tidak akan kembali lagi…masa ini jua kita semua akan membawa haluan masing2…mungkin sukar utk kita semua berkumpul kembali dlm 1 tempat yg kecil seperti kelas utk belajar,dewan makan dan kantin utk makan,perpustakaan utk study group bersama….

Terbukti zama pelajar adalah zaman remaja yg sukar dilupakan….mungkin1 hari kita akan menangis kerana rindukan zaman pelajar yg sgt indah…..



Buat kakak angkat

Adk epi sgt dpt kakak agkt mcm u all…pndai jge adik….adik epi sgt kak

Thanks 4 everything yah

kak intan syafinaz


kak raihani


ilham khayalannya jua


kata nya..
ilham dan khayalan punya tempat yang tenang..
jiwa dan hati harus tenang..
otak juga perlu tenang..
yaaa..
tenang kata nya....

luhurnya cinta



“Cinta itu kuasa yang luar biasa kerana mampu membuat seseorang melakukan sesuatu yang tidak terfikir oleh akal. contohnya:
-Qois mati mendakap nisan Laila,

-Sappo dalam dongengan Yunani sanggup terjun
dari puncak karang yang tinggi
kerana berat menanggung rindu dan cinta,

-Rama sanggup berkorban apa saja demi Sita,

-Shah Jehanmembina Taj membina Taj Mahal
sebagai buktiMahal sebagai bukti cinta kepada isterinya,

-kisah Laila dan Majnun serta Romeo dan Juliet membuktikannya.”

pernah ke anda tau....


* Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)



* Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.



* Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.



* Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.



* Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita...



* Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.


* Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!



* Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.



* Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.



* Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.



* Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!* Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.



* Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu dan begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.* Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa...yang lain hanya kawan..:)



* Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.



* Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi minat! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti..



* Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.



* Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.
Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

penhujung jalan ilmu....

SPM 2009

syukur buat tuhan.
sye masih tetap hidup. masih sempat hirup udara segar.masih mampu melihat lukisan alam.lakaran seni tuhan.masih mampu berdiri.masih mampu berkate.masih mampu mndgr.17 tahun hidup di muka bumi. sye rse begitu skjp.anda dpt rse bukan??sye masih lagi menjalani hidup yg biase.mahu benar jadi manusia terbaik.buat ibu abi.buat keluarga.buat semua.tapi sye ttp melakukan kslhn.mengapa?sye juge manusia.seperti anda.sejarah lampau buat sye knl jalan hidup.sye pernah beberape kali di kecewakn.tapi sye tetap dgn sikap sye .bertenang.tuhan punya rencane buat sye .sye faham.

buat keluarga.
maaf kan boboy.
ats ape yg boboy prnh buat.
berkati lah hidup boboy.
boboy cbe yang terbaik.
doakn boboy.
spm 2009

buat bekas teman wanita.
maafkan sye.
saye tak sempurna dari segi sikap dan pemikiran.
mngkn bkn tak sempurna.
tapi terlalu awl utk jadi sempuran.
doakn sye.
spm 2009

buat sahabat SMKDMYS:
sye masih ingt anda semua.
rindu juga ade.
doakn sye.
spm 2009

buat sahabat sek men. tek setapak:
sekarang mse berubah.
kite tempuh alam belajar.
dan sekarang kita bakal tempuh alam hadapan.
moga hadapan jadi terbaik.
doakn sye.
spm 2009.

buat sahabat 5 PKA3 08/09
anda sahabat terbaik prnh sye knl.
sye syg anda semue
setiap detik kte bersme.
setiap detik itu lah akn jadi cebisan kenangan.
mari kite bgn.
bgn demi sebuah kejayaan.
doakn sye.
spm 2009.

buat semua:
dOakan kejayaan sye.
spm 2009

sye harap.calon spm 2009 smue nye sukses.semoge berjaye.

untuk mu sahabat yg berteman



(tinggal kenangan)

"engkau pergi tinggalkan aku...di sini aku merindukan dirimu"
"ingin cari yg lagi tp x sepertimu oh kekasih"
"pernah ada rasa cinta antara kita kini tggl kenangan"
"ingin ku lupakan tentang dirimu tp x semudah itu "

(cinta terakhir)

"mungkinkah terputus di tgh jalan"
"mungkinkah terlerai tanpa ikatan"
"kisah lalu dgn takdir"
"mungkinkah kita berbeza haluan"
"berakhir cerita percintaan"
"mungkin segalanya ketentuan tuhan"

(luahan hati)
drpd kekasih pd kekasih:

FIRST -
"syg idong...syg idong...syg idong...
syg idong...syg idong...syg idong..."

SECOND -
"idong gedik...idong gedik...idong gedik...
idong gedik...idong gedik...idong gedik..."

THIRD -
"lagi 1...lagi 1...lagi 1...cep2
lagi 1...lagi 1...lagi 1...cep2"


FOURTH -
"ala...jgn mcm ni...ok2...i jnji x wt lgi...
syg idong kiter...syg idong kiter"

FIFTH -
"u!!u tau x...u la first love i...i x prnh syg
laki smpai mcm ni skali...
love u daus...love u idong...
love u sgt2"


drpd kasih pd kekasih:

-untung sape dpt die dorm...da la comel..anak artis plak tu...
-ape la yg jd kt die kn skrg...ok ke x tu...sihat ke x...lame x dgr kaba...
-nmpk kt sek pn mcm nk x nk je ....
-rnduny aku kt die dorm....adoi......
tp!
-aq ckp jnji...jnji la...aq akn cari die jugak...
-aq syg die doe...syg...syg...syg...syg....syg....
"lebiu ya....."


empayar cinta


"su??"

"ye.."

"su pernah bercinta tak??"

"pernah..cinta pada Allah dan Rasul serta agama-Nya,cinta pada ibu bapa yg melahirkan kita,cinta pada bangsa dan tanah air dan yang paling penting sekali cinta pada diri sendiri agar diri kita sentiasa redha dengan qada dan qadar"

"bukan..maksud am..cinta sesame manusia??"

"oh..cinta tu..blom lagi am..bagi su..cinta itu permulaan jodoh dan atuk pernah cakap yang cinta itu terbahagi kepada 3"

"ha??..3??"

"yang pertamanya jodoh dari syaitan..kite berdua berkenalan..berpegangan tangan dan terus buat maksiat..akhirnya terus berkahwin..yang keduanya jodah dari jin..kite berdua berkenalan.am sukakan su..tapi su tidak sukakan am..am bomohkan dan sihirkan su sehingga su sukakan am..dan kita berdua berkahwin..dan yang ketiga..jodoh dari Allah..kita berdua berpandangan mata dan terus menusuk ke kalbu..am terus meminang su..dan su terima pinangan am..dan kita berkahwin"

"emm.."

"itulah yang dinamakan syurga cinta am..bertemu dan berpisah kerana Allah"



Firman Allah;"jika kamu membelanjakan seluruh isi bumi(untuk menyatukan hati manusia) nescaya kamu tidak akan dapat menyatukan hati mereka melainkan allah jua yang menyatukan hati mereka"al-anfal;8:63


note:andai kata cinta itu sebuah pengorbanan,mengapa pengorbanan itu bukan noktah sebuah

cinta?..andai kata derita itu hanya sebuah cinta,mengapa cinta itu begitu sukar untuk dimiliki??


hello blog

tentang s.a.i.a



Mohd khairul akhmal bin mohd shamsul
6.10.1992 melayu jawa

single but not available
call me khai,matdom,mamal,boboy,am
17 years old at SMTSKL stay in Mutiara Damansara
suke chocolate cream chip,caramel cream,carrot suusu nan milo ais
kenyang bila mkn chicken chop,nasi koboi nan ayam masak merah
main kejar-kejar nan kwn hobi s.a.i.a
sumtime like to be a tahfiz or be the professional football player



tentang mereka



sayang korang sume wokk!!!


-insyirah

-yaya

-azie

-yana