lambat sangat tonton


Perlumbaan kehidupan Zack dan Sham masih belum berakhir. Zack bukan lagi pelumba haram seperti dulu. Kini dia seorang “Drifter” profesional. Dalam pada itu selepas kemalangan yang di alami, Sham bukan lagi drifter kerana kakinya tempang dan berjalan dengan bantuan tongkat.

Peristiwa lampau dan keadaan dirinya yang cacat menghantui diri Sham. Dalam kekalutan ini muncul seorang wanita bername Aleeya yang juga seorang drifter profesional. Aleeya mencemburui kehebatan Zack di litar lumba.

Joe yang terlepas dari kemalangan maut masih lagi menaruh dendam keatas Zack. Wajahnya yang berparut menguatkan lagi keazamannya untuk menghapuskan Zack dan orang-orangnya. Ery sebagai orang kanan Joe juga menaruh dendam pada Zack kerana kawan baiknya Karl dipenjarakan.

Selain dari memburu Zack, Joe ingin menguasai seluruh perniagaan dadah di KL. Inspektor Kamal mengesyaki beberapa siri kematian penjenayah dilakukan oleh Joe.

Alhamdulillah. di hujung tayangan. cerita berdarah ini. cerita sukma ini. yang punya 1001 rasa sikap manusia. garisan penamat tanpa sebarang komplikasi berjaya di ukirkan. syabas kepada tuan pengarah produksi filem ini.

"segala yang di hasrat.
tapi tak dapat.
adalah nikmat.
yang paling padat."
-A. Samad Said

sikap manusia. yang tiada punya apa apa.
mati jiwa rasa mungkin.

2 ulasan:

najeeha berkata...

mmg best..tp mlang nye..
jeeha pn tk tgk lg..its so sad :(

tentang am childish berkata...

hehe. tgok laa.
sgtsgt ganas.
sonok